MOSKOVA - Rusya'nın St. Petersburg şehrinde faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulübü, Leningrad bölgesinde yaşayan fakir çocuk ve kadınlara yönelik yardım kermesi düzenlendi. Birçok ülke temsilciliğinin destek verdiği organizasyona, Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğu da aktif destek sağladı.

St. Petersburg'daki Astoria Otel'de organize edilen yardım kermesine her ülke, kendi yöresine özgü yemek, pasta çeşitleri ve içeceklerle katıldı. Ayrıca, kermeste gönüllüler tarafından toplanan ikinci el eşyalar da satışa sunuldu.
Programla ilgili açıklama yapan, Uluslararası Kadınlar Kulübü üyesi Japon Mişigo Tominaga, programın oldukça başarılı olduğunu belirtti. Birçok yabancı ülke temsilciliğinin kimsesiz çocuklara yardım amacıyla bir araya geldiğini ifade eden Tominaga, "Programın amacına ulaştığını düşünüyorum. Buna destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kermeste Türk standı ise büyük ilgi çekti. St. Petersburg Başkonsolosluğu tarafından oluşturulan stantta, Türkiye'ye özgü yemek çeşitleri satışa sunulurken, ayrıca, Türk vatandaşlardan toplanan bazı eşyalar da yardım amaçlı olarak satışa sunuldu.

Türk standını organize eden St. Petersburg Başkonsolosluğu çalışanı Gökhan Bozay, programa 13 ülke temsilcisinin katıldığını ifade etti. Kermesten toplanan yardımların dernek vasıtasıyla kimsesiz çocuklara ulaştırılacağını ifade eden Bozay, "Ancak bu yardım para şeklinde olmayacak. Öncelikle çocukların neye ihtiyacı olduğu belirlenecek. Ardından yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Kermese gelen vatandaşların programdan oldukça memnun olduğunu ifade eden Bozay, "Böyle bir programa destek olmak özellikle Türkiye olarak bizi memnun etti. Ayrıca kermesteki en büyük stant ta Türkiye'ye ait." şeklinde konuştu.

Kermese 13 ülke temsilciliği ve 9 hayır kurumu katılırken bir çok kuruluş verdikleri promosyonlarla kermese destek oldu.17 yıldır faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulubü, derneğe üye olarak sadece uluslararası pasaport taşıyanları ve özellikle İngilizce konuşup anlayabilenleri kabul ediyor.
CİHAN

Editör: Wan Haber