Pakistan'ın Karaçi kentinde polis ile Pakistan Taliban Harekatı (PTH) arasında şiddetli silahlı çatışmalar yaşanıyor. Son çatışmada 7 militanın öldürüldüğü ve 2 polisin de yaralandığı belirtiliyor. Ağır Silahların kullanıldığı çatışmalarda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

Karaçi Polis Şefi Rao Anvar Han, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehirin Kayidabad bölgesinde bulunan PTH gerillalarının saklandığı bilgisini aldıklarını ve polis ekiplerince operasyonların başlatıldığını belirtti. Operasyon esnasında silahlı çatışma çıktığı belirten Han, çatışmada 7 gerillanın öldürüldüğünü ve 2 polisin de yaralandığını belirtti.

 

taliban-pakistan-savasi-kizisiyor.jpg


Öldürülen 7 kişinin cesetlerinde yapılan incelemelerin ardından bu şahısların bir çok cinayetinden sorumlu olduklarını ve PTH gerillaları olduklarını vurguladı !


Öte yandan Pakistan ordusunun 15 Haziran'da başlattığı operasyon son hızıyla devam etmekte. Kuzey Veziristan'da Talibana karşı başlatılan operasyonda bir çok üst düzey örgüt yetkilisinin ülkedeki büyük şehirlerde saklandığı tahmin ediliyor.

Editör: Wan Haber