Pakistan'ın Hayber-Pahtunhva eyaletinin Hangu kasabasında bir suikast bombacısının cami önünde kendisini patlatması sonucu en az 22 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.
Güvenlik güçlerinden yapılan açıklamaya göre, teröristin Cuma namazı çıkışı Pat'taki çarşı alanına gitmekte olan insanların arasında üzerindeki bombayı patlattığı ifade edildi. Saldırı şimdiye kadar herhangi bir grup tarafından üstlenilmedi.
Kasabadaki polis mercilerinden biri yaptığı açıklamada, "Cuma namazı sonrası bomba patladığında birçok insan pazar yerine geliyordu" dedi. Bölgedeki bir başka yetkili olan Doktor Muhammet Sayid ise, " Bomba, caminin kalabalık pazar yerine giden tek çıkış kapısına yerleştirilmiş" dedi. Sayid ayrıca, "Bu saldırı Şiileri hedef alan bir suikast saldırısıydı fakat saldırıda Sünni Müslümanlar da hayatını kaybetti. Çünkü onların da bazı dükkânları camiye yakındı. Ayrıca motosikletiyle bölgeye gelen saldırganın kopmuş başını da bulduk" dedi. Kasabanın merkez hastanesini doktoru Navab Hüseyin ise elliden fazla kişinin hastaneye getirildiğini, 16'sının durumunun ciddi olduğunu ve Kohat'taki hastaneye gönderildiğini açıkladı. Hüseyin ayrıca 22 cesedin hastaneye getirildiği kaydetti.
Hangu, mezhep çatışmalarının yoğun olduğu ve nüfusunun büyük ölçüde Şii halktan oluştuğu Parachinar bölgesinin birkaç kilometre uzağında Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır bölgesinde yer alıyor.
(ES-CTŞ-D)

01.02.2013 14:49:53 TSI

Editör: Wan Haber