Avrupa Konseyi'nin enerji politikalarından sorumlu komiseri Günther Oettinger, "İddiaya girerim ki, önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde Almanya Başbakanı, yanına Fransız mevkidaşını da alıp dizlerinin üstünde sürünerek Ankara'ya gidecek ve Türklere 'AB'ye katılın' teklifinde bulunacak" dedi.
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaletinin eski Başbakanı ve Günther Oettinger, Konrad-Adenaeur Vakfı'nın Brüksel'de düzenlediği bir etkinlikte konuştu. Oettinger, konuşmasında, Türkiye'nin 1963 yılında başladığı AB üyeliği yoluna engeller koyan Almanya ve Fransa'nın, 10-20 yıl içinde Türkiye'ye giderek AB'ye katılması için yalvaracaklarını söyledi. Oettinger şu ifadeleri kullandı:
"AB, istediği ekonomik atılımları bir türlü yapamıyor. Avrupa'nın bir şekilde nüfusu genç olan Asya'ya uzanması gerek. Ama bunun için 15 yıl çok geç. Türkiye'nin yakın bir zamanda AB'ye ihtiyacı kalmayacak. İddiaya girerim ki, önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde Almanya Başbakanı, yanına Fransız mevkidaşını da alıp dizlerinin üstünde sürünerek Ankara'ya gidecek ve Türklere 'bize katılın' teklifinde bulunacak."

BAĞIŞ: "SÜRÜNEREK Mİ GELİRLER, DİZ Mİ ÇÖKERLER BİLMEM"
Oettinger'in bu sözlerini değerlendiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, "Sürünerek mi gelirler, diz mi çökerler bilmem. Kesin olarak bildiğim bir şey varsa mutlaka dize gelecekler" dedi.
(CC-OK-D)

21.02.2013 12:29:45 TSI

Editör: Wan Haber