Rusya'nın başkenti Moskova'da ilk kez gerçekleştirilen Büyük Kartopu Savaşı renkli görüntülere sahne oldu. Moskova'nın Baumanski dinlenme parkında gerçekleştirilen Büyük Kartopu Savaşı'na yaşları 14 ile 20 arasında değişen üç binden fazla genç katıldı.
Kartopu savaşı sahasında iki gruba ayrılan gençler daha sonra karşılıklı saldırıya geçerek birbirlerini kartopu bombardımanına tuttu. Kafalarında patlayan kartopularının acısını hazmedemeyen bazı yarışmacılar karşı gruptaki gençlerle kavga etti. Yarışma organizatörleri sinirlerine hâkim olamayan yarışmacıları sakinleştirmek için ter döktü.
Böyle yarışmaların bundan sonra da yapılması temennisinde bulunan Olga Kazarinova isimli yarışmacı, "Ben internetten böyle bir yarışmanın yapılacağını öğrenince arkadaşlarla birlikte katılmaya karar verdim. Buraya geldiğim için pişman değilim. Her şey harika. Sadece bazen yüzümüze çarpan kartopular canımızı çok yakıyor" dedi. Yekatrina Smoylova isimli yarışmacı ise şöyle konuştu: "Ben şimdiye kadar Moskova'da yapılmış tüm flash mob faaliyetlerine katıldım. Ama böyle bir şeyi ilk kez görüyorum. Hiçbir zaman unutamayacağım güzel bir eğlence oldu. En azından bu soğuk kış gününde evde oturacağıma burada eğlendiğim için çok mutluyum."
Bilindiği gibi benzeri bir kartopu savaşının geçen hafta Rusya'nın Sankt Petersburg şehrinde yapılması planlanmış, fakat son anda polis müdahalesiyle izin verilmemişti.
(AK-CTŞ-HO-Y)

05.02.2013 09:26:54 TSI

Editör: Wan Haber