Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs’teki baltalı ve bıçaklı sinagog saldırısıyla ilgili olarak, “Bu kahramanca eylemi tebrik ediyoruz. Bu eylemi biz yapmadık. Bu tamamen İsrail’in ihlallerine karşı bir halk tepkisidir. Bu kahramanca eylemlerin yeni bir intifadanın başlangıcı olduğunu düşünüyoruz. Tüm işaretler bunu gösteriyor” diyerek saldırıyı kutlarken İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise İsrail’in sinagog saldırısına sert bir şekilde karşılık vereceğini söyledi.


Son haftalarda İsrail’de ve özerk Filistin bölgelerinde şiddet olayları hızla tırmanıyor. Yaz aylarında Gazze’ye yapılan İsrail saldırıları ile son haftalarda Kudüs’te hem Müslümanlar, hem de Yahudiler için kutsal sayılan Mescid-i Aksa’ya girişin İsrail tarafından yasaklanması şiddet olaylarını tetikleyen gelişmeler oldu.

saldiri-005.jpg

Son bir ay içinde beş İsrail vatandaşı ve bir yabancı turist Filistinliler tarafından araçla ezilerek ya da bıçaklanarak öldürüldü. Bu saldırılarda, failler de dahil olmak üzere 12 kadar Filistinli de öldürüldü.

Editör: Wan Haber