The Sun, Daily Mail, The Daily Telegraph gazetelerinin birinci sayfadan manşetten verdiği haberlere göre,  88 yaşındaki Kraliçe’ye bıçakla saldırmayı planlayan dört radikal İslamcı saldırgan Batı Londra ve Buckinghamshire’da yakalandı. Operasyonla ilgili fazla bilgi verilmemekle birlikte zanlıların 19-27 yaşlarında oldukları belirtiliyor.


Kanada Parlamentosu’nda savaş şehitlerini anma töreninde bir muhafiz askeri öldürmesinin ardından İngiltere’de güvenlik önlemlerini arttıran İngiliz polisi aylardır takibe aldığı şüphelileri yakaladı.

The Sun, ‘Kraliçeyi Öldürme Suikast Girişimi’ başlığını kullanırken, Daily Mail, en genç şüpheli olan Yousef Syed’in (19) perşembe akşamı Buckinghamshire’da annesi ile kaldığı evde yakaladıklarını yazdı.  Daily Mail Yousef Syed’in Pakistan’dan yeni döndüğünü vurguladı.

elizabet.jpg

Şüphelilerin en büyüğü olan 27 yaşındaki  Omar Hussain ise Londra’nın Southall semtinde otomobilinde silahla durdurularak yakalandı. Diğer iki zanlı Hounslow ve Uxbridge’de Perşembe günü gözaltına alındı.  Haberlere göre zanlıların silahları bulunamadı.

Kraliçe’nin,  Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcının 100. yıldönümünü anma törenleri çerçevesinde konuşma yapacağı  Whitehall’daki Şehitleri Anma Anıtı etrafında da önlemler artırıldı. Terörist tehditlerine aldırmayan Kraliçe’nin “Beni durduramazlar “ diyerek Royal Albert Hall ve Whitehall’deki Şehitleri Anma Anıtı’na gideceği açıklandı. Gazeteler haberlerinde Kraliçe’nin terör karşısındaki cesaretini övdü.

Editör: Wan Haber