Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta, Kosova’ya gerçekleştirdiği 2 günlük resmi ziyareti çerçevesinde Priştine’de Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ile bir araya geldi. İşbirliğin daha ileriye taşınması konusunda mutabakatın sağlandığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İlir Meta, iki ülke arasında ilk sırada yasa mevzuatlarının uyumlaştırılması olmak üzere diğer alanlarda da işbirliğin derinleştirilmesinde kararlı olduklarını ifade etti.


“Bölgede barış ve istikrarın tesisine katkıda bulunmak için Arnavutluk ile Kosova arasında stratejik ilişkilerin geliştirilmesini son derece önemsiyoruz” diyen Meta, bir soru üzerine Kosova’da kurulması talep edilen Savaş Suçları Mahkemesi’nin, Kosova Kurtuluş Ordusu’nun özgürlük savaşına gölge düşürülmesi eğilimi olarak gördüklerini belirtti.


Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi de ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkileri mükemmel olarak değerlendirdi. Öncelikle iki ülke parlamentosu arasında başarıyla gelişen ilişkilerin, diğer alanlara da yansımasının önemine işaret eden Krasniqi, Arnavutluk’un Kosova’ya tüm alanlarda verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kosova’da Savaş Suçları Mahkemesi’nin kurulması talebi ile ilgili olarak soruyu yanıtlayan Krasniqi, önerge meclise geldikten sonra daha detaylı konuşacaklarını söyledi.


Arnavutluk Meclis Başkanı, daha sonra Başbakan Hashim Thaçi ile de bir araya geldi.

Editör: Wan Haber