Kosova İşletme Kayıt Ajansı, işletmelere dair Türkçe kayıt formlarını Ajans'ın resmi web sayfasına yükledi.
Tasarım değişiklikleri yapılan Kosova İşletme Kayıt Ajansı'nın www.arbk.org web sayfasına Türkçe kayıt formlar ile diğer belgeler yüklendi.
Şirket açmak isteyen ve kaydını yaptırmak mecburiyetinde olan Kosovalı Türkler veya Türkiye'den gelen Türk işadamları ile yatırımcılar olsun bundan böyle kayıt formlarını, belirtilen elektronik adrese girerek Türkçe doldurabilecek ve indirebilecekler.
Kosova İşletme Kayıt Ajansı Müdürü Gazmend Mejzini İHA'ya yaptığı açıklamada, Prizren ve Mamuşa'da, şirket kayıt formları ve diğer belgelerde Türkçe'nin yer almasına dair milletvekili Enis Kervan'ın teklifi üzerine başlatılan çalışmaların, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo'nun teklifiyle Kosova genelinde uygulandığını, Ticaret Bakanı Mimoza Kusarilila'nın tasdiki ile de karara bağlandığını kaydetti.
Sadece kayıt değil, işletme kurulmasıyla ilgili tüm diğer belgelerin de Türkçe'ye tercüme edilmesinin uygun bulunduğunu belirten Mejzini, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ile işbirliği içinde, Türkçe kayıt belgelerinin büyükelçilikte de, Türkiye'den gelecek işadamlarının hizmetine sunulması için hâlihazırda bulunmasını teklif edeceklerini söyledi.
Kosova İşletme Kayıt Ajansı Müdürü Gazmend Mejzini, bu girişimin Kosova'da işletme açmayı ya da yatırım yapmayı düşünen Kosovalı Türkler ve Türkiye'den gelecek olan Türk işadamları ile işletmecilerine yardımcı olmak ve katkı sağlamak maksatlı yapıldığını kaydetti. Mejzini, şirket kayıtlarının Kosova'nın 26 kayıt merkezinde Türkçe yapılabileceğinin altını çizdi.
Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo da, Kosova İşletme Kayıt Ajansı'nın resmi web sayfasında Türkçe belgelerin indirilebilerek istifade edilmesinin son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.
Türkçe resmi kayıt işlerinin sadece Prizren ve Mamuşa'da değil Kosova'nın genelinde geçerli olacağını kaydeden Bakan Yardımcısı Ustaibo, "Kosova'nın her hangi bir şehrinde kayıt işlemleri Türkçe de yapılabilecek. Bu süreç milletvekili Enis Kerva'nın teklifiyle birlikte hızlandırıldı. Diğer belgelerin tercümesinin karşılanması için ise bazı görüşmeler yapılacak ve ardından tüm belgeler Türkçe sağlanabilecek" dedi.
İşletme kaydının kolaylaştığı Kosova'da yatırımcılara önemli bir kolaylık sağlanıyor. Yatırımcılar artık 1 gün içinde şirketin kaydını yaptırabiliyorlar.
(EK-CTŞ-D)

12.02.2013 12:48:11 TSI

Editör: Wan Haber