Kosova'nın kuzeyindeki Jarinje ile Brnjak sınır kapılarında çalışan gümrükçüler, aşırı sis nedeniyle görev bölgelerinde mahsur kaldı.
Ülkenin kuzeyinde yaşayan Sırpların engellemeleri yüzünden kara yolunu kullanmayan gümrükçüler, günlerdir etkili olan aşırı sis yüzünden KFOR helikopterleri havalanmayınca görev yerlerine ulaştırılamadı. Görev yapanlar da 6 gün süreyle çalışmak zorunda kaldı.
Kosova Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Adrijatik Kelmendi, 30 Aralık tarihinden bu yana sis nedeniyle gümrükçülerin sınır kapılarına taşınmasının mümkün olmadığını, 6 günlük aradan sonra, helikopterlerin bugün sınır noktalarına doğru havalandığını belirtti.
Sırpların çok sayıda saldırı ve protestolarına sahne olan Kosova ile Sırbistan arasındaki Jarinje ve Brnjak sınır kapılarındaki Kosovalı gümrükçülerin bu süre içinde açlık tehlikesi yaşadıkları da ifade edildi.
Kosovalı gümrükçüler, ülkenin kuzeyinde yaşayan Sırplar'ın yollara barikatlar yerleştirmeleri nedeniyle, gümrük kapılarındaki iş yerlerine helikopterlerle taşınıyor.
(EK-İB-D)

04.01.2013 17:08:48 TSI

Editör: Wan Haber