Gelen son dakika bilgisine göre İrlanda hükümeti koronavirüsün etkileri ile mücadele için 3 milyar euro bütçe ayırdı.  Yeni pakete göre hükümet, koronavirüsten hastalanan vatandaşlarına hastalık sürecinde haftada 305 euro ödemede bulunacak.

KORONA VİRÜS NEDİR BELİRTİLERİ NELERDİR?

Dünyada ilk kez '2019-nCoV' olarak adlandırılan koronavirüs ya da coronavirüsü adıyla biliniyor. Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıktı. İnternette en çok ararnlar listesinde yer alan koronavirüsün çeşitli belirtileri var. Hafif, orta ve ağır olmak üzere farklı hallerde seyredebilen coronavirüs hastalığı 2002’de çıkan SARS ile 2012’de çıkan MERS virüsüyle aynı gruptandır.

Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan coronavirüsün (koronavirüs) 2020’de çok ağır tablolarda seyrettiği bilinmektedir. Coronavirüs salgını şu anda pek çok ülkenin ortak sorunlarından birisi olmuştur. Çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Coronavirüs, hayvanlardan insanlara sıçrama yapan virüslerdedir. Bu virüs insanlara geçtiği zaman mutasyona uğrar ve insanlar arasında yayılabilir. İNTERNET HABER

Editör: Wan Haber