Larkin tam 18 ay boyunca kalbinin yerine yerleştirilmiş ve sıkıştırılmış hava kullanan cihazı taşıdı. Lakin bu süre boyunca yapay kalp sayesinde tüm organlarını çalışır halde tutmayı başardı ve yaşamına devam etti.

Larkin’in kendisi gibi kalp yetmezliği çeken erkek kardeşi de bir süre sonra aynı cihazı kullanmaya başladı.

Michingan Üniversitesi’nden kalp cerrahı Jonathan Haft, açıklamasında Larkin ve kardeşini yoğun bakım ünitesinde gördüğü zaman her ikisinin de çok hasta olduğunu ve ikisinin de kalp nakline ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ancak Larkin’in hem de kardeşinin kalp nakli için yeterince vakti yoktu. Kendine özgü anatomik yapılarından dolayı da teknoloji yetersiz kalıyordu, dedi.

Yaklaşık 18 ay boyunca yapay bir kalbi taşıyarak hayatta kalan Larkin, düzenlenen basın toplantısında, kendisine kalbini bağışlayan kişiye teşekkür etti ve ailesi ile tanışmak istediğini söyledi. Larkin'in sağlıklı bir kalbe kavuşmasını ardından erkek kardeşi organ nakli bekleyenlerin arasına girdi.

Bilim adamlarının teknolojik gelişmelerle aşmaya çalıştığı organ nakli sıkıntısı, küresel çapta milyonlarca kişiyi etkiliyor, bundan dolayı da küçük çocukları hedef alan organ kaçakçılığı da artıyor.

Teknolojik Organ Çözüm Olabilir

Amerika'da organ nakli bekleyen insanların sayısının 120 binden daha fazla olduğu ve organ nakli olmadığı için her gün onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bilim adamları teknolojik gelişmelerle sayesinde üretilecek olan organların bu kayıpların önüne geçebileceğini ifade ediyor. Haberay

Editör: Wan Haber