""

 

Kudüs'te Cuma namazından sonra, Mescid-i Aksa'ya giren İsrail askerleri ile cemaat arasında çıkan çatışmada, 1'i gazeteci, 3 Filistinli yaralandı.

AVLUYA GİRDİLER ATEY AÇTILAR

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, Cuma namazının kılınmasından hemen sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek cemaati dağıtmaya çalıştığını, cemaatin İsrail güçlerini Cami avlusuna sokmak istememesi üzerine, İsrail askerlerinin plastik mermiyle ateş ettiğini bildirdi.

CEMAATTEKİ KADINLARI TARTAKLARILAR

İsrail askerleri ile cemaat arasında yaşanan çatışmada 1'i gazeteci, 3 Filistinli yaralandı. Plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanan İsrail askerlerine karşı cami içerisindeki eşyaları fırlatan cemaatteki kadınların da, İsrail güçleri tarafından tartaklandığı, çatışmaların halen devam ettiği belirtildi.

İSRAİL'DEN FARKLI AÇIKLAMA

Reuters'a açıklama yapan İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, Cuma namazı sonrası taş ve molotof kokteylleri atan Filistinlilere müdahale edildiğini söyledi.

Rosenfeld, polisin kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandığını, maskeli Filistinli göstericilerin taş ve molotof kokteyli atması sonrasında birkaç polisin hafif yaralandığını belirtti.

İsrail polis sözcüsü Rosenfeld, olay sırasında polisin camiye girmediğini iddia etti.

Editör: Wan Haber