Yahudilerin dini bayram nedeniyle dün ve önceki gün Müslümanların El Aksa'ya girişlerini İsrail askerlerinin engellemesini protesto eden Filistinlilere, ses bombası, plastik mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale edildi.

 

15 GÖZALTI, 5 YARALI

Olaylarda 15 Filistinli İsrail güçleri tarafından gözaltına alınırken, 5 Filistinli yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

""

""

""

GAZ, MESCİTLERDEKİ YÜZLERCE KİŞİYİ BOĞDU

Bir anda savaş alanına dönen Aksa'nın avlusunda Filsitinliler Hz. Ömer, Kubbetü's Sahra, Mervan ve Burak mescidlerine sığınarak mescitlerin kapılarını kapattılar. Ancak pencerelerden içeri gren gaz nedeniyle binlerce kişi öksürük krizine tutuldu. Yer yer bazı kişilerin titrediği ve kustuğu görüldü.

Bu sırada yaşanan kargaşada polisin sıktığı plastik mermilerden bazı gazeteciler ise bacaklarından ve kollarından yaralanırken, mescitlere giremeyen Filistinliler de İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdi.

""

""

POLİS MESCİD-İ AKSAYI KONTROL ALTINA ALDI

Yaklaşık 2 saat süren olayların sonunda İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı tamamen kontrol altına alırken, camiye gelen müslümanlar ise polis müdahalesinden kurtulmak için mabedin kuzey ve batı kapılarından hızla kaçarak uzaklaştı.

""

İSRAİL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

İsrail Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Micky Rosenfeld, olayla ilgili yaptığı açıklmada, "Çıkan olayda 15 Filistinli gözaltına alınırken atılan taşlardan 2 İsrail polisi hafif yaralandı" dedi.

Editör: Wan Haber