İspanyol havayolu şirketi Iberia çalışanları, işten çıkarma ve maaş kesintilerini protesto etmek için düzenledikleri 5 günlük greve bugün başladı. Madrid'deki Barajas Havalimanında toplanan havayolu çalışanları protesto yürüyüşü yaptılar.
Iberia, kabin memurları ve bagaj görevlilerinin işlerini durdurarak greve katılmaları nedeniyle 400'den fazla seferini iptal etti. İspanyol Havaalanındaki servis eksikliğinin değişik havayolu şirketlerinden gerçekleşecek 1000 civarındaki uçuşu etkileyeceği düşünülüyor. Şirket olarak zor bir dönemden geçen Iberia 2012 yılının ilk 9 ayında 262 milyon Euro para kaybetmişti. Şirket çalışanlarının mensup olduğu sendikalar Şubat ve Mart aylarında 5'er günlük 3 ayrı grev düzenlemeyi planlıyorlar.
EN ÇOK İÇ HATLAR SARSILDI
Iberia Havayolları idaresi tarafından yapılan açıklamada bu ilk grevden 70 bin yolcunun etkilendiği, buna mukabil yolcuların 60 binine alternatif uçuşlardan koltuk bulunduğu bildirildi. Uzun mesafeli uçuşların yüzde doksanında bir aksama yaşanmadığı belirtilirken grevden en çok iç hatlar uçuşlarının zarar gördüğünü ve uçuşların yarısından fazlasının iptal edildiği açıklandı.
3 ayrı zamanda gerçekleşecek 5'er günlük grevlerin Iberia'ya yaklaşık 100 milyon Euro'ya mal olacağını tahmin ediliyor.
(AS-CTŞ-D)

18.02.2013 12:27:45 TSI

Editör: Wan Haber