IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Kobani'de IŞİD militanları ve PYD güçleri arasında zaman zaman sokak çatışmalarının yaşandığı öğrenildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, silahlı güçlerini kentin doğu ve güney bölgelerinde konuşlandıran IŞİD militanları, Kürt gruplarla şiddetli çatışmalara giriyor.

PYD, IŞİD'in kentin kontrolünü ele geçiremeyeceğini söylese de 15 Eylül'de saldırılarına başlayan IŞİD, kentin 360 köyünü ele geçirerek Kobani'nin kenar mahallelerine kadar ulaştı.

Aralıklarla kent merkezine havan mermisi atan IŞİD militanları, sivillerin tamamen boşalttığı kentti ele geçirebilmek için saldırılarını akşam saatlerinde yoğunlaştırdı.

Bu arada, Türkiye tarafından geçişlerin durdurulduğu Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda akşam saatlerinde inceleme yapan askeri yetkililer, kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi.

Türkiye tarafından Kobani'ye geçmek isteyen bazı Suriyelilerin sınır kapısında bekledikleri görüldü. PYD yetkilileri de Türkiye tarafından Türk vatandaşların girişlerine izin verilmemesini istediklerini belirtti. 

Kaynak: AA

Editör: Wan Haber