Suriye’de dört yıldır muhaliflerin elinde olan doğu Halep’in hükümet kontrolüne geçmesinin ardından kentten tezat içeren görüntüler gelmeye devam ediyor. Sivillerin ve militanların zorlu tahliyesi sürerken, hükümet kontrolüne giren eski kentten de ‘selfie’ kareleri geliyor.

Reuters ajansının dünyaya geçtiği karelerde, kadınlar kentin bir zamanlar turizm merkezi olan kalesinin ve muhalifler tarafından 2013’te havaya uçurulan 150 yıllık Carlton Oteli’nin önünde fotoğraf çektiriyor.

selfie1

Halep kalesi, kentteki savaş başladığında Suriye ordusu tarafından üs olarak kullanılmış ve Nisan 2013’te muhaliflerin ateşiyle büyük hasar görmüştü.  Savaşın yıkıntılarının önündeki selfie kareleri sosyal medyada tepki çekerken, kadınlardan biri “Korkuyordum ama bana bana bir şey olmayacağını söylediler” diye konuştu.

Suriye ordusu, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan eski kenti ele geçirdikten sonra askeri bölge ilan etmişti. Buraya sadece askerlerin, gazetecilerin ve bazı sivillerin girmesine izin veriliyor. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber