Rusya ile ticari ilişkilerin yeniden sağlanabilmesi için görüşmeler yapacak olan 7 kişilik Gürcü heyeti, bugün başkent Moskova'ya gitti.
Heyetin, Rus Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gennadiy Onişenko ile bir araya gelerek Gürcü şarabının, maden suyunun ve diğer ürünlerin Rusya pazarına sunulmasını görüşeceği bildirildi.
Gürcistan'ın Rusya ile İlişkiler Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze, Gürcistan heyetinin, Onişenko'yla Gürcistan ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin yeniden sağlanması ve Gürcü tarım ürünlerinin Rusya pazarına geri dönmesi konularını tartışacağını dile getirerek, görüşmeler sonunda olumlu sonuçlar alınabileceğini ifade etti.
Öte yandan Gürcistan'da Uluslararası Çatışma ve Müzakere Araştırma Merkezi'nin organizatörlüğünde Rus uzmanların da katılımıyla "2012 Seçimlerinden Sonra Gürcistan ve Rusya-Gürcistan İlişkilerinin Gelecek Beklentileri" başlıklı bir konferans düzenlendi. Uzmanlar, düzenlenen etkinlikte hazırladıkları raporları sundu.
Konferans arasında değerlendirmelerde bulunan Rus siyasi analist Fyodor Lukyanov, "Tamamıyla sıkıntılı bir dönemin ardından şimdi ne yapılabileceği daha da anlaşılabilir hale geldi. Öncelikli olarak bu, ekonomik bağların ve insani ve kültürel temasların yenilenmesi anlamına geliyor. Umarım Rus tarafı bu konuda biraz daha esnek olabilir ve Gürcistan vatandaşları için vize süreci konusunda biraz daha işbirlikçi davranır, çünkü burada Rus vizesi almak neredeyse imkansız" ifadelerini kullandı.
(CC-YHY-D)

04.02.2013 22:46:49 TSI

Editör: Wan Haber