ABD’de siyahiler ile Beyazlar arasındaki mücadele bazen polis ile normal vatandaşlar arasında Sokak savaşlarına dönüşmektedir. Gün geçmiyor ki televizyonlarda ve gazetelerde ABD’deki siyahi vatandaşların öldürülmesi ile ilgili haberler gelsin.. son olay yine Amerika Birleşik Devletleri’nde hem geldi siyahi bir vatandaşın çalışmak amacıyla bir eyaletten biri başka eyalete gitmek üzere giderken dolandırıcılık suçlaması ile polis tarafından gözaltına alınması, nefesinin kesilmesi ve öldürülmesi bütün dünyayı ayağa kaldırdı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde polis, siyahi vatandaş George floyd için dünyanın dört bir yanından  tepkiler yağmakta...

46 yaşındaki George Floyd’un son anları görgü tanıkları aracılığı ile cep telefonlarına kaydedildi  Birçok kişi, George Floyd’un niçin öldürüldüğü ile ilgili merak etmekte ve arama motorlarında çeşitli araştırmalar yapmaktadır..

George Floyd Kimdir?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde George Floyd isimli bir Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı, ABD polisi tarafından öldürüldü. Birçok kişi sosyal medya hesapları üzerinden sitemlerini dile getirirken George Flooyd'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Neden Öldürüldü?

1974’ten isimli Amerika Birleşik Devletleri doğumlu olan George Floyd, Minneapolis'ten çalışmak amacıyla gelmiştir. John galatina bistroda güvenlik görevlisi olarak görev yapan George Floyd’un 46 yaşında olduğu belirtildi. ABD’nin Minneapolis kentinde dolandırıcılık suçu ile yakalanan siyahi şüpheli vatandaş George Floyd, polisler tarafından nefessiz bırakıldıktan sonra hayatına son verildi. Minneapolis Belediye Başkanı, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada; George Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurdu. Amerika Birleşik devletleri’ndeki polis cinayeti ile ilişkin çeşitli devletlerden tepkiler yağmaktadır. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal medya kullanıcılarının oluşturmuş oldukları George Floyd etiketi ile öldürülen Amerika Birleşik Devletleri siyahi vatandaşlık için sistemlerini ve üzüntülerini dile getirmektedirler.

Sosyal medya Amerika Birleşik Devletleri  polisi tarafından öldürülen siyahi vatandaşı konuşuyor. ABD’nin polis eyaletinde dolandırıcılık şüphesi ile yakalanan ve nefessiz bırakıldıktan sonra hayatına son verilen George Floyd için bütün dünya adeta ayağa kalktı. Özellikle de sosyal medya kullanıcılarının etiket oluşturarak üzüntü ve sitemlerini dile getirmeleri gündemde.

Editör: Wan Haber