Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ikili görüşmenin akabinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde 22. faslı açmak istediklerini söyledi.
Paris'te gerçekleşen milletlerarası Libya'nın Güvenliği Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, AB Türkiye ilişkilerine dair soru üzerine şunları söyledi:
"Bugün, toplantı öncesinde mevkidaşım Davutoğlu ile ikili görüşmemde AB Türkiye ilişkileri gündeme geldi. Davutoğlu'na 22. faslı açmak istediğimizi teyit ettim. Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Türkiye önemli bir Akdeniz ülkesi."
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye'yi ziyaret edip etmeyeceğine dair soruya cevap veren Fabius, Cumhurbaşkanı'nın bu noktada ziyaret kararı verdiğini ancak bunun takvimini Cumhurbaşkanı'nın kendisinin belirleyeceğini ifade ederek net bir tarih vermekten kaçındı.
Davutoğlu, sabahki ikilli görüşmeleriyle alakalı olarak temaslar boyunca Türk basınına herhangi bir bilgi vermezken Fransız mercilerden alınan bilgiye göre Türkiye, 17 ve 22 olmak üzere 2 faslın açılmasını talep etti. Ancak Fransa sadece 22. faslın üzerindeki siyasi blokajın kaldırılabileceğini Türk tarafına iletti.
(SA-CTŞ-D)

12.02.2013 17:12:42 TSI

Editör: Wan Haber