Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, Tayland ile Fransa arasındaki bağları güçlendirmek ve ticari anlaşmalar yapmak için Tayland'a resmi ziyarette bulundu.
Haziran 2012'de Fransa'yı ziyaret eden Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın davetine icabet ederek Tayland'a gelen Fransız Başbakan Ayrault, son 7 sene içerisinde Tayland'a ziyarette buluna ilk Fransa başbakanı oldu.
Ayrault ile Shinawatra iki ülke arasında 2004'ten beri belirlenmiş karşılıklı stratejik ortaklık ve Güney Doğu Asya Milletler Birliği'ne (ASEAN) yönelik ekonomik ilişkilerin geleceği hakkında konuştu. Bölgede önemli ihracat potansiyeline sahip olan Tayland ile birçok yeni yatırımcılar ve 450'nin üzerinde Fransız şirketi ülkedeki serbest ticaret anlaşmaları ve bağlantıları geliştirmek için çeşitli görüşmeler planladı.
Fransa, Tayland'da uçak imalatı yanı sıra pek çok diğer yatırımlarda da yer almak istiyor. Fransız lastik şirketi Michelin, Asya'daki ticari hacmin yükselmesi için geçen yıl bölgeye 87 milyon Euro yatırmıştı. ASEAN oluşumu ile büyük bir ticaret sahası oluşturan bölge ülkeleri, birçok Avrupa ülkesinin de yatırım yapmak ve yeni pazarlar sağlamak için girişimde bulunmasını tetikliyor.
(ES-CTŞ-D)

05.02.2013 17:57:49 TSI

Editör: Wan Haber