Azerbaycan karşısında ağır bir yenilgi alan ve Ermeni halkı tarafından eleştirilerin hedefinde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Silahlı Kuvvetler tarafından istifaya çağrıldı.

GENELKURMAY BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI

Bunun üzerine sosyal medya üzerinden kısa bir açıklama yapan Paşinyan, bu çağrının bir darbe girişimi olduğunu vurguladı ve Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldı.

MEGAFONLA SOKAĞA İNDİ

Yaşanan gelişmenin hemen ardından kendi destekçilerini Erivan merkezine davet eden Paşinyan, eline megafon alarak sokağa indi. Yanına oğlunu da alan Paşinyan kolluk kuvvetlerinin kurduğu abluka altında yürüyüşünü gerçekleştiriyor.

KORTEJDEKİ KALABALIK HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR

Kendisine destek veren vatandaşları da yanına alan Paşinyan, korteji kalabalık bir hale getirdi. Öte yandan Paşinyan'ın yanında ordu mensuplarının olduğu da görüldü. Yürüyüşe katılanların sayısı her geçen saniye artış gösteriyor.

TÜRKİYE'DEN KINAMA AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'daki darbe çağrısını Türkiye olarak kınadıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

"Darbe girişimine kesinlikle karşıyız, Ermenistan'daki darbe girşimini de kınıyoruz. Askerlerin demokrasi ile, seçimle gelmiş bir hükümete istifa çağrısı yapması bile kabul edilemez. Şiddetle, bu çağrıyı kınıyoruz. Bölge için önemli bir fırsat penceresi var, Azerbaycan ile kalıcı barış anlaşması ne kadar önemliyse, bu tarz darbe girişimleri ülke istikrarlarını bozar."

Editör: Wan Haber