2020 senesine güle güle deyip, 2021 senesine Merhaba dememize sadece 3 gün kaldı. Bizler Wanhaber olarak sizler için mükemmel bir makale hazırladık. Bu makale içerisinde dünyanın değişik ülkelerinde bizlere tuhaf gelebilecek yılbaşı kutlamaları ya da geleneklerinin ne olduklarını yazdık. Hepinize keyifli okumalar dileriz.

Yunanistan’da;

Yılbaşına sadece 1 gün kala komşumuz Yunanistan, kapılarının önüne tekrardan Doğuş’un simgesi olan bir soğan asar ve Ertesi sabah kafalarına aynı soğan ile vurmak suretiyle Evde bulunan çocuklarını uyandırmaya çalışırlar. Bu onlar için bir gelenek.

Romanya’da;

Romanyalı tarım ile uğraşan Çiftçiler yılbaşına 1 gün kala hayvanları ile iletişim kurmaya çalışmaktadırlar. Eğer ki hayvanlarından herhangi bir karşılık alırlarsa bunun gelecek sene açısından kendilerine şans ve uğur getireceklerine inanırlar.

Çek Cumhuriyeti’nde;

Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlar, yılbaşı gecesi kutlamalarına yalnızca 24 saat kala bir elmayı ortadan ikiye bölüp oradaki çekirdekleri de çıkararak, çekirdeklerin olduğu yere saatlerce bakıp gelecek yıl ile ilgili çeşitli öngörülerde bulunabileceklerine inanmaktadırlar.

Belçika’da;

Okullardaki çocuklar çeşitli mektuplara çeşitli duygu ve düşüncelerini yazarak bu mektupları İyice süsledikten sonra eve gidip ailelerine okurlar. Aileleri de bu mektuplarda yazılan bütün İyi dileklerin gerçekleşmesi için dua ederler.

Danimarka’da;

Bir evde yaşayan insanlar, komşularının kapılarının önünde tabak kırarlar. Hangi evin önünde çok fazla tabak kırığı var ise kendisinin yeni yıla o kadar şanslı gireceği anlamlarına gelmektedir kendileri için.

Fransa’da;

Krep yiyerek kutlamaları yaparlar. Kreplerin içine ne koyacağınız tamamen size kalmış.

Almanya’da;

Almanlar genel itibari ile yeni yıla reçeli çörekler yiyerek Merhaba demektedirler. Şaka olsun diye de bazı reçellerin içi değiştirilmektedir. Örnek verilecek olursa hardalla... Hardalı çöreğe denk gelenin bütün yılı şanssız getireceğine inanılmaktadır.

İtalya’da;

Yılbaşında kırmızı iç çamaşırı giyme modasını başlatan insanlar İtalyanlardır. Yeni yıla kırmızı iç çamaşırı giyerek girmenin iyi şans, refah ve aşk getireceğini inanırlar.

Yılbaşı gecesi kırmızı iç çamaşırı giyme geleneği İtalya’dan bütün dünyaya yayılmıştır.

Editör: Wan Haber