Amerika'nın Ankara Büyükelçiliğinde meydana gelen saldırı dünya basınında son dakika haberi olarak yer aldı. Tüm dünya Ankara'da yaşanan patlamaya kilitlenirken dünya basınının önde gelen ajansları da haberi manşetten verdiler.
İngiliz Telegraph Gazetesi internet sitesinde yayınladığı haberde ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırının bir intihar saldırısı olmadığını söyleyerek saldırının bölgeye bırakılan bir paket ile gerçekleştirildiğini iddia etti. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise "Ankara'da Amerikan Büyükelçiliğine Bombalı Saldırı" başlığı ile haberi verdiği haberde saldırıyı gerçekleştiren bombalı saldırganın ve iki güvenlik görevlisinin öldüğünü açıkladı.
Amerikan Gazetesi Washington Post yapılan saldırı sonrası yaralıların acil şekilde hastaneye götürüldüğünü ve yaralılar arasında Türk gazeteci Didem Tuncay'ın da yer aldığını açıkladı. Gazete ayrıca saldırının PKK ya da El Kaide tarafından gerçekleşmiş olabileceğini de ekleyerek PKK'nın geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği saldırılara ve Esad rejimine karşı Türk Hükümeti'nin tutumu sonrası El Kaide'nin böyle bir saldırı düzenleyebileceğini bahsetti.
Uluslararası alanda haber yapan Reuters ise son dakika olarak verdiği haberde Ankara'da bombalı bir saldırganın ABD Büyükelçiliğine saldırdığını ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Katar merkezli çalışan Al Jazeera ise Ankara'da yaşanan saldırı sonrası 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin sözlerine yer verdi.
(ES-ÖK-D)

01.02.2013 16:37:36 TSI

Editör: Wan Haber