Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Balkanlar'da Türkiye ile Sırbistan arasındaki işbirliğinin , bölgesel barış ve refah açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Sırbistan temasları çerçevesinde bugün Sırp mevkidaşı İvan Mrkiç ile bir araya gelen Davutoğlu, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.
Davutoğlu, "Balkanlar'da Türkiye ile Sırbistan arasındaki stratejik işbirliği çok önemli bir mesaj olacak, aynı zamanda bölgenin barış, istikrar ve refahı için en önemli operasyonel mekanizmalardan biri olacaktır" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin, Balkanlar ve Doğu Avrupa'ya yönelik bölgesel bir vizyonu olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Tüm bölgenin barışçıl şekilde yeniden bir araya geldiği bir bölge olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Balkanlar'ın ortak tarihi, ortak kaderi ve geleceği ile yeniden bir birine bağlanması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, "İstanbul'dan Belgrad'a bir güven ve refah yolu kurulsun istiyoruz. Avrupa'da birbirine düşman değil, saygı duyan müreffeh bir bölge olsun stiyoruz" dedi.
Sırp mevkidaşının da Türkiye ile aynı vizyonu ve perspektifi paylaşmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Türkiye arasındaki üçlü sürecin, karşılıklı olarak tüm ülkelere ve genelde Balkan bölgesine katkıda bulunduğunu ve bu süreci sürdürmek istediklerini söyledi.
Davutoğlu ayrıca, "Türkiye olarak, Belgrad-Priştine diyaloğunu güçlü bir şekilde destek veriyoruz. Sayın meslektaşımla konuştum, Türkiye'nin sunabileceği ne katkı varsa, bunu sunmaya hazır olduğumuzu belirttim" şeklinde konuştu.
(ÖK-ÖK-D)

01.02.2013 15:45:51 TSI

Editör: Wan Haber