Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta Sırbistan Dışişleri Bakanı İvan Mrkiç ile bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Sırp Dışişleri Bakanı Mrkiç arasında gerçekleşen görüşmede, iki ülke ilişkilerini ilgilendiren konular ile bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisi yapıldı. Görüşmenin ardından iki bakan arasında, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti hükümeti arasında diplomatik misyon ve konsolosluk mensuplarının aile bireylerinin kazanç getirici bir işte çalışmalarına olanak sağlayan anlaşma imzalandı.
Davutoğlu'nun ziyareti, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in 4-5 Şubat 2013 tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştireceği resmi ziyaretin hemen öncesinde gerçekleşiyor. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Belgrad ziyareti esnasında Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvica Daçiç, Boşnak asıllı Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ile Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajiç ve Devlet Bakanı Suleyman Ugjlanin ile de ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.
(EK-CTŞ-CC-D)

01.02.2013 14:06:30 TSI

Editör: Wan Haber