Dünyaca ünlü Kürt sanatçı Ciwan Haco, Rudaw TV'ye dikkat  çekici açıklamalarda bulundu.

Haco, 2012 yılında Hülya Avşar'la düet yaptıkları ve klip çektikleri 'Esmer' isimli  şarkının 35 milyon kez tıklandığını söyledi.

Rudaw TV'de bir programa konuk olan Haco, yaşamı ve müzik çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'de ilk olarak 2003 yılında gelerek Batman'da konser verdiğini anlatan Haco, şöyle dedi:

"Şu anda bunu tekrarlamam mümkün değil. Çünkü 'Çözüm sürecinin' bitmesi ile bölgede yeniden sıkıntılar yaşanıyor. Sorunların çatışma ve şiddet ile değil, konuşarak ve diyalog ile çözülmesinden yanayım ve 'çözüm sürücenin' yeniden başlanmasını istiyorum."

Ciwan Haco 2012 yılında birlikte düet yaptığı Hülya Avşar'a aşık olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Hülya Avşar'a aşık olmadım. Ama Hülya Avşar iyi bir arkadaş, iyi bir dosttur. Onu seviyorum, çok muhterem bir dosttur. Birlikte düet yaptık ve klip çektik. Çok ses getiren klip 35 milyon gibi rekor bir sayıda izlenip dinlenilmiş."

Ciwan Haco, 2012 yılında Aşık Daimi'nin ölümsüz eseri 'Ne Ağlarsın'dan uyarlanan 'Esmer' şarkısında Hülya Avşar ile düet yapıp klip çekmişti. Haco, Türkiye'ye geldiğinde Avşar'ın yaptığı televizyon programına da katılmıştı.(Gazeteemek)

Editör: Wan Haber