PEKİN - Çin, 838 metrelik dünyanın en uzun binasını inşa etmeye hazırlanıyor. "Tiankong Chengshi" (Gök Şehri) ismi verilen gökdelenin sadece 90 günde inşa edileceği açıklandı.
Çin devlet ajansı Xinhua da yer alan haberde, ülkenin güneyindeki Hunan eyaletinin başşehri olan Changsha'da inşa edilecek gökdelenin 220 katlı olacağı bildirildi. Yüzde 83'lük kısmının konut olarak kullanılacağı belirten gökdelen şehirde aynı anda 31 bin 400 kişinin yaşayabileceği kaydedildi.

Toplam maliyeti 4.2 milyar yuan (yaklaşık 666 milyon dolar) olacağı açıklanan gökdeleni, 2009 yılında kurulan "Broad Group" firmasının inşa edecek. Gökdelene imza atacak şirketin genel müdürü Zhang Yue, " Gök Şehri" nin 9.0 şiddetindeki depreme dayanıklı modüler inşaat teknolojisi ile yapacağını açıkladı.

Sadece 90 günlük süre zarfında tamamlanacağı vurgulanan gökdelenin açıklanan sürede yetişebilmesi için her gün 5 kat çıkılacağı ifade edildi. Hükümetten onay bekleyen şirketin, yasal izinlerin ardından 2013 Mart sonunda projeyi teslim edeceği ileri sürüldü.

Alışveriş merkezi, otel, hastane ve okulunda bulunacağı gökdelen bir milyon metrekarelik alana inşa edilecek İnşasında 200 bin ton çeliğin kullanılacağı vurgulanan gökdelende, 104 asansörün yer alacağı belirtildi.

CİHAN

Editör: Wan Haber