Avrupa Gazetecileri Derneği Ödülleri KKTC'de dağıldı. Toplam 6 dalda 60 ödülün verildiği geceye Türkiye ve KKTC'nin siyaset, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli katıldı.
Avrupa Gazetecileri Derneği 1. KKTC "Yılın En İyileri Medya Ödül Töreni" dün akşam KKTC turizm başkenti Girne'de yapıldı. Ekonomik krize rağmen yatırımlarına devam ederek ülke ekonomisini ayakta tutmaya çalışan, yaptığı işlerde adından sıkça söz ettiren kişi ve kuruluşların ileriye dönük hedeflerine motivasyon sağlamak amacıyla düzenlenen törende, toplam 6 dalda 60 ödül verildi. Gecede siyaset ödülleri, medya ödülleri, iş dünyası ödülleri, sanat ödülleri, başarı ve kalite ödülleri, Avrupa Gazeteciler Derneği özel ödülleri verildi.
Bütçe görüşmeleri sebebiyle törene çok kısa süre katılan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, katılımcılara ve derneğe teşekkür ederek ödül alanları kutladı.
Törene katılan Kartal Belediye Başkanı Operatör Dr. Altınok Öz, tüm partilere mensup meclis üyelerinin ortak kararı ile yavru vatana geldiklerini ve kardeşleriyle kucaklaşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Gecede KKTC'deki Esentepe Belediyesi ile kardeş belediye olan Kartal Belediyesi'ne "En İyi Kardeş Belediye Ödülü" verilirken, Fox TV'ye en iyi televizyon, programcı ve sunucu Erol Candabak'a da "En İyi Gazeteci" ödülleri takdim edildi.
Azerbaycan milletvekili Ganila Paşayeva, ödülünün takdimi esnasında, Karabağ'ın da KKTC gibi özgür kalması ve tekrar Azerbaycan bayrağına kavuşmasını diledi.
Törende Selda Bağcan, Gani Müjde, Erol Büyükburç, Safiye Soyman, Göksel gibi sanatçılar da ödül alanlar arasında yer aldı.
(CTŞ-GS-D)

07.12.2012 15:37:59 TSI

Editör: Wan Haber