Senator Christopher Murphy başkanlığında gerçekleşen oturuma Senator Ron Johnson ve Senator Jeanne Shaheen’in katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye eski Büyükelçisi James Jeffrey ABD’nin Türkiye ile ilgili açıklamalarında kendini tuttuğunu ve bunun iyi olduğunu düşündüğünü belirtti. Jeffrey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilmesine karşı olduğunu belirterek, “Başbakan Erdoğan’ın alanen eleştirilmesi bir çok diğer örnekte gördüğümüz gibi olumsuz bir etki oluşturur. Bizim yapmamız gerek hem kişisel olarak hem de kamuoyuna açıklayarak ülke içindeki bu farklılıkların çözümlenmesi için dürüst bir tartışma platformunun oluşturulması için elimizden gelen tüm desteği sağlamalıyız” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi eski üyesi ve S. Daniel Abraham Orta Doğu Barışı Merkezi Başkanı Robert Wexler ise “Eğer Başbakan Erdoğan protestoları Türkiye’nin demokrasisini güçlendirmeye kanalize edebilir, ülkenin küresel bir güç olarak yükselmesini, ABD ve Avrupa Birliği ile olan ilişkilerini kuvvetlendirmeyi sağlayabilirse, Atatürk’ten sonra en önemli lider olabilir” dedi.

Editör: Wan Haber