ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, ABD ile Türkiye arasında yeniden inşa edilmesi gereken bir ilişkinin söz konusu olmadığını belirterek, "Bizim Türkiye ile bağımız, NATO üzerinden müttefikliğimiz zaten çok güçlü." dedi. Sözcü Trudeau, "Kürt komutanlar, IŞİD'den kurtardıkları alanları yerel halka bırakacaklarına dair söz verdiler" diye konuştu.

Trudeau, günlük basın toplantısında PYD'nin Fırat nehrinin batısındaki varlığına ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ziyaretine ilişkin soruları yanıtladı.

Biden'ın Ankara ziyareti sırasında Kürt güçlerin Fırat'ın batısından çekilmemesi durumunda ABD'nin desteğini alamayacaklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine Trudeau, Kürtlerin operasyonların ardından çekileceğine dair kendilerine söz verdiklerini hatırlattı. Trudeau, "Kürt komutanlar, IŞİD'den kurtardıkları alanları yerel halka bırakacaklarına dair söz verdiler. Onların bu sözlere bağlı kalmalarını bekliyoruz. IŞİD'ten kurtarılan alanların kontrolü yerel halkta olmalı." dedi.

Kaynak: T24

Editör: Wan Haber