BBC'nin sondakika geçtiği habere göre;Pakistan güvenlik güçleri Adnan el Şükrücuma'nın Pakistan'ın kuzeybatısında Afganistan sınırı yakınlarında düzenlenen bir baskında ölü olarak elegeçirildiğini söyledi.


ABD'nin saldırı yaptığı noktada gözüne kesitdiği önemli bir ismi öldürdü.Yetkililer, baskın sırasında Şükrücuma'nın yanında bulunan diğer El Kaide militanlarının da öldürüldüğünü söylesede netsayı vermedi. Basında bir de Pakistan askerinin öldüğü açıklandı.


ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI Şükrücumayı "El Kaide'nin küresel operasyonlarından sorumlu kişi" olarak tanımlıyor.SudiArabistan doğumlu olan Şükrücuma ABD'dede uzun yıllar yaşamıştı.11 Eylül 2001 saldırılarının ardından ABD'de yürütülen soruşturmalar kapsamında Şükrücuma da izlemeye alınan isimler arasındaydı.

2003 yılında FBI Şükrücuma'nın Florida eyaletindeki evine baskın düzenlemiş, ancak Adnan El Şükrücuma'Nın izine rastlayamamıştı.2010 yılında ABD 'anti-terör' birimleri aralarında Şükrücuma'nın da olduğu bir grup El Kaide militanının NewYork metrosunda intihar saldırıları planladığını söylemişti.
Şükrücuma 2010 yılından bu yana FBI'ın 'En çok arananlar' listesinde bulunuyordu.Şükrücuma'nın ABD ve İngiltere'nin yanısıra Panama ve Norveç'tede saldırılar planladığından şpheleniliyordu.

Editör: Wan Haber