Danimarka'da AstraZeneca aşısını yaptıran kişilerde yan etki olarak 'kanda pıhtılaşma' meydana geldiği ve bu önemli yan etki sebebiyle aşının uygulanmasına geçici bir süreyle ara verildiği açıklandı.

ALTI ÜLKE KULLANIMI DURDURDU

AstraZeneca'nın kullanım bilançosu pek de iç açısı değil. İlk zamanlarda onay almakta güçlük çekilen aşının güvenilirliği tartışma konusu olurken, şimdi de aşılarda ortaya çıkan yan etkileri tartışma konusu oldu.

Avusturya, şüpheli ölümün ardından AstraZeneca aşı tedarikini askıya aldı

Avusturya, Lüksemburg, Estonya, Litvanya ve Letonya'nın da aralarında bulunduğu 5 ülke de daha önce AstraZeneca Kovid-19 aşısının kullanımına ara vermişti.  Son olarak bu ülkelerin arasına Danimarka eklenirken, AstraZeneca'yı kara listeye alan ülke sayısı altı oldu.

TÜRKİYE DE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİYORDU

Koronavirüse karşı üretilen aşılardan biri olan AstraZeneca'ya Türkiye de talip olmuştu. Özellikle geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da duyurduğu bu gelişmeye ilişkin "Sputnik’le ilgili Türkiye’de toksikolojisi başladı. Onunla ilgili de ayrı bir hazırlığımız devrede. Rus aşısının Türkiye’de üretimiyle ilgili bir hazırlık. AStraZeneca’yla görüşmelerimiz de bugünlerde daha yoğun. Zannediyorum önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde bir ön sözleşme imzalanabilir." açıklaması yapılmıştı.

Bakan Koca AstraZeneca, BioNTech ilavesi dışında söylüyorum. 52.5 milyon insanımızın aşılanması hedeflerinin bulunduğunu ilan etmişti.

Editör: Wan Haber