İngiltere'de bir aile, çok sayıda kişiye gerçekçi gelmeyen şartlarda çalışacak bir dadı arıyor. İsmi açıklanmayan ailenin 4 çocuğuna bakması için yıllık 100 bin sterlin (445 bin 438 TL) maaş vereceği öne sürülüyor.

Çocuklarına bakıcı arayan aileler ve iş arayan dadıların buluştuğu www.childcare.co.uk adlı internet sitesinde, 25 Ağustos tarihinde yayımlanan ilanda ismini açıklamayan ailenin 2, 5, 7 ve 15 yaşlarındaki çocuklarına bakacak dadıya oldukça lüks çalışma şartları sunduğu görülüyor. Dadının çalışacağı lüks koşulların sıralandığı ilan okuyanları şaşırtıyor. İlanda işe alınacak bakıcının çocuklarla birlikte Maserati araçlarda gezeceği ve Michelin yıldızlı restoranlarda yemek yiyeceği belirtiliyor.

ÇOCUK PSİKOLOJİSİ ŞARTI

Seyahat ise yeni dadının yaşam tarzı olacak. Adayda haftada 3 kez yurtdışı seyahatlerine çıkma şartı aranıyor. Bakıcının mesaisini Londra, Barbados, Cape Town ve Atlanta'da geçireceği ifade ediliyor. Dadının günde 13 saat ve haftada 6 gün çalışması bekleniyor. Dadıda aranan diğer şartlar arasında İngiltere'de geçerli sürücü belgesi, çocuk psikolojisi bölümünden mezun olma şartı, çocuk sahibi olmama ve minimum 15 yıl dadılık deneyimi yer alıyor. Dadının kendini savunma becerisine sahip olması isteniyor ancak dadının bu beceriye sahip olmaması durumunda eğitim imkânı verilecek. Dadı adayı tam zamanlı olarak işe alınmadan önce aileyle birlikle iki hafta yaşayarak bir deneme süresine tabi tutulacak. Dadının serbest zamanında ne yaptığının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen aile, uyuşturucu ve alkol kullanımı durumunda bakıcının işine anında son vereceklerini belirtiyor.

EN AZ BİN BAŞVURU

İlana binden fazla kişi başvurunca bakıcı arayan aile bir mesaj yayımlamak zorunda kaldı. Aile mesajda gerekli kriterleri gördükleri adaylarla kendilerinin iletişime geçeceğini belirterek gerekli niteliklere sahip olmayan adayların zaman kaybı olmaması adına başvuru yapmamalarını rica etti. (Kaynak:cumhuriyet.com.tr)

Editör: Wan Haber