VAN VALİSİ İBRAHİM TAŞYAPAN:

Van Valisi İbrahim Taşyapan, depremin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Taşyapan, yayınladığı mesajda, “İlimiz 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde iki büyük depremle sarsılmış ve yüzlerce insanımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına ve milyonlarca liralık maddi hasara, tarifsiz manevi elem ve acıya sebebiyet vermiştir. Depremin verdiği zararları ortadan kaldırmak üzere devletimiz bütün imkânlarını seferber etmiş, ülkemizin dört köşesinde yaşayan bütün milletimiz, gerek maddi yardımlarıyla, gerek dualarıyla ve manevi destekleriyle Van halkının yanında yer almış ve yaraların bir an önce sarılması için inanılmaz bir güç birliği oluşturmuştur. Bugün 4. yılını andığımız bu acı olaydan kaynaklanan olumsuzlukların hemen hemen tamamı ortadan kaldırılmıştır. Yüce Allah’tan bir daha böyle acıları Van’ımıza, ülkemize ve insanlık âlemine yaşatmamasını dilerken, depremde hayatlarını kaybeden tüm hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını yeniden paylaşıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 


SMMMO BAŞKANI İBRAHİM ŞAHİN:

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, depremin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

İbrahim Şahin, yayınladığı mesajda, “Öncelikle 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde depremden dolayı yaşamlarını yitirenlere rahmet diliyorum, yaşanan felaket asla unutulmayacaktır. Yaşanan deprem Van halkı ve dünya halklarına derin bir acı yaşamıştır. Yaşanan bu acılar dün gibi diridir. Kentteki deprem; psikolojik, sosyal, ekonomik ve fiziki açıdan yıllarca çözülemeyecek tahribatlara yol açmıştır. Depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halkın yaşadığı sıkıntılar halen devam etmektedir. İnsanca bir yaşam için bir an önce bu sorunların çözülmesi gereklidir. Van havzasının birinci dereceden deprem kuşağı olduğunu unutmamalıyız. Deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler hususunda toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve buna bağlı olarak gerekli tedbirlerin alınması ve eğitimlerin verilmesi gerekmektedir. Depremde hayatlarını kaybeden tüm canlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet diliyor, kentimizin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni ediyorum” dedi.


İPEKYOLU BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ VEYSEL KESER:

Van’ın İpekyolu Belediye Başkan Vekili Veysel Keser, Van depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Keser, depremde yaşanan acıların ve yıkıntının hala yakıcılığını koruduğunu belirterek, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Keser, "4. yıldönümünü andığımız Van depreminde hayatını kaybeden tüm insanımızı rahmetle anıyor, felakette yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diliyoruz. Van depreminde hafızalarımıza kazınan görüntüler hala yakıcılığını korumakta, bu anlamda bu acıları bir daha yaşamamamız için toplumun bütün kesimine önemli görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Özellikle üzerinde yaşadığımız Van havzasının birinci dereceden deprem kuşağı olduğunu unutmamalıyız. Deprem öncesi ve sonrası alınması gereken önlemler hususunda toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve buna bağlı olarak gerekli eğitimlerin alınması şarttır. Biz belediye yönetimi olarak yapı denetim hizmetlerimizde bu sorumluluk duygusu ile hareket etmekteyiz. Yapılaşmada depreme dayanıklılık kontrollerimizi sıkı tutma konusunda kararlıyız. Kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için de gereken bütün adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


VAN TİCARET BORSASI:

Van Ticaret Borsası (VANTB) Van depreminin yıldönümü nedeniyle kısa bir mesaj yayınladı. VANTB 23 Ekim 2011 Van depreminin 4. yıldönümünde yayımladığı mesajında, “23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde ilimizde meydana gelen depremden dolayı yaşamlarının yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” denildi.


TUŞBA BELEDİYE BAŞKANI: FEVZİ ÖZGÖKÇE

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van depreminin 4. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

23 Ekim 2011’de yaşanan deprem ile sadece Van’ın değil, tüm Türkiye’nin sarsıldığını belirten Başkan Özgökçe, “Hükümetimiz ve milletimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde, eşsiz bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girerek büyük acılar yaşadığımız depremin yaralarını kısa sürede sarmasını bildi. Deprem döneminde özellikle hükümetimiz tarafından görevlendirilen ve şimdiki Van birinci sıra Milletvekili Adayımız Prof. Dr. Beşir Atalay’ın gecesini gündüzüne katarak gösterdiği üstün gayretleri sayesinde yaşanan büyük acıların izi bir yıl gibi kısa süre içerisinde 30 bin adet konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi” dedi.

Depremin hasarlarını felaketten sonra sergilenen dayanışma ile değil, depremden önce alınacak olan önlemlerle azaltabileceğini vurgulayan Başkan Özgökçe, “Bizler ülkemizin deprem tehlikesi altında olduğunu unutmadan, deprem ve diğer tabii afetlere karşı almamız gereken tedbirleri sürekli gündemde tutmalı, vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalıyız. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler olarak deprem ve diğer felaketlerde en az mal ve can kaybının yaşanması için yasal mevzuatların kendilerine verdiği tüm yetkileri uygulamakta kararlı olduklarının altını çizen Doç. Dr. Özgökçe, “Tuşba Belediyesi olarak depreme dayanıklı yapılar ve yerleşim alanlarının oluşturulması, kaçak yapıların önlenmesi konusunda tüm hassasiyetimizi göstereceğiz. Bu vesileyle 23 Ekim 2011’de yaşanan deprem felaketinin yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Wan Haber