Van'da son 3 gündür meydana gelen depremler halkta büyük peniğe sebep oluyor. 2011 yılında büyük deprem felaketini yaşayan Van halkı, son günlerde yaşanan sarsıntılarla korku dolu anlar yaşıyor. 

Halk arasında Van'da depremlerin devamının gelip gelmeyeceği konuşulurken Bilim Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından Van depremleri ile ilgili bilgi veren ünlü isim, yaşanan depremlerin bir afete davete çıkarmayacağını düşündüğünü açıkladı.

VAN'DAKİ DEPREMLER NEYİN HABERCİSİ?

Görür Twitter hesabından şu açıklamalara yer verdi;

"Van’da dün olan deprem ile ilgili kısa bir görüş yazayım. Gönderdiğim şeklin biri depremin olduğu yeri diğeri ise gölün çevresi ve içindeki diri fayları gösteriyor. Gördüğünüz gibi, depremin olduğu yerde görünür bir fay yok. Muhtemelen bu fay gölün içinde. Henüz fay çözümüne ulaşamadım ama Van Gölü’nün güney ve doğusunda bindirme/ters fay nitelikli depremler görülüyor. Deprem lokasyonu ve buradaki yapılar gözetildiğinde dün olan depremin daha büyük bir afete davetiye çıkarmayacağını sanıyorum. Bu bilgileri de benim baş yazarlığımda sevgili dostlarım Namık Çağatay, Cengiz Zabcı, Mehmet Sakınç, Remzi Akkök, Hande Şile ve Sefer Ölçen ile birlikte yazdığımız bir makaleden özetledim."
 

Editör: Wan Haber