Dün sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran kar yağışı, kent merkezi ve tüm ilçelerde hayatı felç etti. Birçok mahalle yolunun ulaşıma kapandığı kentte, bazı uçak seferleri de iptal edildi. Okulların tatil olmasına sebep olan kar yağışına karşı belediye ve karayolları ekipleri hummalı çalışma başlattı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı nedeniyle Bahçesaray ile Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması başlatan Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, Bahçesaray’da 45, Başkale’de 75, Çaldıran’da 85, Çatak’ta 69, Edremit’te 8, Erciş’te 45, Gevaş’ta 41, Gürpınar’da 159, İpekyolu’nda 44, Muradiye’de 52, Özalp’ta 57, Saray’da 21 ve Tuşba ilçesinde ise 55 olmak üzere toplam 756 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söylediler.

Kar kalınlığının merkezde 30 santimetre, bazı yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştığını belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, yağış beklemediklerini, ancak yüksek kesimlerde yoğunlaşmaya bağlı olarak hafif kar yağışının olabileceğini dile getirdiler.

Van Ferit Melen Havalimanı yetkilileri ise, sabah saatlerindeki iki uçak seferinin iptal edildiğini, bunun dışındaki tüm seferlerin yapılacağını ifade ettiler.

Editör: Wan Haber