Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van kedisi araştırma ve uygulama merkezinde koruma altına alınan Van kedilerinin yeni tip coronavirüs salgınından etkilenmemesi için gerekli önlemler alınmaya başlandı.

Duygusallığı, cana yakınlı,  beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü tilki’ye benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, farklı göz renkleri ve suya düşkünlüğü ile kentin en önemli değerlerinden biri olan Van kedisinin neslinin korunması ve sayılarının arttırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesindeki Van kedisi Villasındaki kediler salgına karşı özenle korunmaktadır.

Yılın ilk yavrularının da dünyaya geldiği merkezde kedilerin kaldığı odalar sürekli dezenfekte ediliyor, mama kapları ve yatakları her gün düzenli olarak makinelerde 90 derecede yıkanıyor.

Van Kedisi için coronavirüs önlemleri

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Maske ve eldiven takan görevliler tarafından temas kurulmadan bakımları sağlanan kedilerin hijyenik ortamlarda kalmaları için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

Hayvanların sağlığı açısından risk durumu yok.

Van Kedisi için coronavirüs önlemleri

BİR BUÇUK AYDIR ZİYARETE KAPALI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van kedisi Araştırma Merkezi müdürü Prof Dr Abdullah Kaya yaklaşık bir buçuk aydır ziyaretçilere kapatılan merkezde salgına karşı tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Kedileri neslinin devamı amacıyla sağlık konusuna çok öncelik verdiklerini anlatan kaya, coronavirüs dünyaya yayıldığı andan itibaren merkezimizi ziyarete kapattık. Burası toplu gezinti alanı olduğu için salgının yayılmasının önüne geçmek için tedbir olarak bu kararı aldık, hem kediler için hem de personelin sağlığı için bunu gerekli görüyoruz ve sıkı şekilde denetliyoruz dedi.

Editör: Wan Haber