Ahlat Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan “Ahlat Tropik Göl Evleri Teknik Tasarım ve Peyzaj” projesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında onay aldı. Proje ile Ahlat ilçesi sahilinde liman bölgesinde yörenin tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanacak ahşap prefabriklerle ve peyzaj düzenlemesiyle yeni bir sosyal alan oluşturulacak.

"KENTİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAK"

Proje hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, yeni gelişen eko turizm felsefesinin çevreden ekonomiye, siyasetten kültüre kadar yaşamın her alanında artık daha fazla egemen olduğunu söyledi.

Erat, “Kaymakamlık olarak ilçenin Van Gölü’ne sıfır noktasında, kentin gürültüsünden uzak, yat limanı kuzey yamacında, mikro klima ve topografik yapı olarak yatırıma uygun olan bin 876 metrekare yüzölçümüne sahip alanda yeni bir sosyal alan oluşturarak halkımızın hizmetine sunmak amacıyla bu projeyi yaptık. Proje rol model olarak ileride bölgede yayılma potansiyeli taşımakta olup sosyal alan olmasının yanında konaklama hizmeti de verebilecektir. Teknik tasarım ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla proje uygulaması için ilgili hibe programlarına sunulacaktır” dedi. İHA

Editör: Wan Haber