WanHaber - ÖZEL

Genellikle büyük denizlerde ve okyanuslarda yetiştiği bilinen zehirli balon balığı ile ilgili Van'da flaş iddialar ortaya atıldı. 

Zehirli olan balon balığını Van'da bir kişinin yiyerek hayatını kaybettiği iddia edilirken konu hakkında Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görantaş açıklama yaptı.

"ELİMİZDE NET BİR BULGU YOK"

WanHaber editörlerinin sorularını yanıtlayan Görentaş, "Van'da zehirli balon balığına rastlanıldığıyla ilgili elimizde kesin bir bulgu veya belge yok. Ancak 3 kişi rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarına başvurmuş ve balık yediklerini belirtmişler. Bu hastalardan birinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sebebi balıktan kaynaklı mı bilmiyoruz. Yediklerinin zehirli balon balığı olma ihtimaline karşı biz de kentteki balıkçılara uyarılarda bulunuyoruz. Kentte şu ana kadar tespit edilmiş veya bize iletilmiş bir balon balığı olmadı." dedi.

"VAN GÖLÜ'NDE OLMASI İMKANSIZ"

Van Gölü'nde inci kefalinden başka bir balığın yaşayamayacağını belirten İl Müdürü Görentaş, "Böyle bir balık türünün Van Gölü'nde olması imkansız. Van Gölü'nde sadece inci kefali yetişiyor. Eğer böyle bir balon balığı ihtimali varsa bu balık Akdeniz veya Karadeniz'den Van'a getirilen balık kasalarının arasından çıkmıştır. Ekiplerimiz bugün yine sahaya çıkarak balıkçı esnafımıza bilgilendirmede bulundular." şeklinde görüş belirtti. 

Editör: Wan Haber