Van'da önceki gün gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgâr, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgâr nedeniyle birçok çatı ve işyeri tabelaları uçtu. Bazı bölgelerde elektrik nakil hatları zarar görürken, şiddetli rüzgâr, gün boyunca devam etti.

Aralıksız devam eden ve etkisini sürdüren şiddetli rüzgârın saatteki hızı 50-70 kilometreye kadar yükseldi. Hızı zaman zaman 60-80 kilometreyi bulan şiddetli rüzgâr, yüksek kesimlerde ise 90 kilometreye çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle kentin bazı bölgelerinden çatı uçması, tel kopması, tabela düşmesi gibi olaylar yaşandı.

METEOROLOJİ UYARDI…

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, "Muş, Bitlis ve Van'ın kuzeyinde akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu geçmesi beklenmektedir. Ayrıca yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği, rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Bitlis'te 4, Hakkâri'de 11, Van ve Muş'ta 8 derece olması beklenmektedir. Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir. Rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (50-70 km/sa), zaman zaman fırtına (60-80 km/sa), yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, çığ riski, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

bölgegazetesi

Editör: Wan Haber