Van'ın 350 bini aşkın nüfusu ile bölgedeki pek çok ilden daha büyük nüfusa sahip olan ilçesi İperkyolu'da belediye tarafından metruk yapılar yıkılıyor. İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kontrolünde, rutin periyodik bir şekilde devam eden temizlik çalışmalarının yanı sıra, metruk yapıların yıkımı ve hafriyatlarının kaldırılması çalışmaları da sürüyor. 

2 ayda 50 yapı yıkıldı

 Amaçlarının çevre kirliliğini minimize ederek olumsuz çevre faktörlerinden çevreyi arındırmak olduğunu belirten İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 15 Nisan 2020 tarihinden bu güne yaklaşık 2 aylık süre içerisinde,  500 kamyon hafriyatı da toplayarak şehir dışındaki hafriyat alanlarına taşıdı. Çalışmalarını evsel atıkların toplanmasıyla sınırlı tutmayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 aylık bir sürede 50 metruk yapıyı da yıkarak, bu yapıların çevrede oluşturduğu görüntü kirliliğini önlemiş oldu. 

Vatandaşlardan destek istendi

Daha temiz bir İpekyolu için çalışmalarının aralıksız bir şekilde süreceğini belirten yetkililer, vatandaşların da çevre temizliği konusunda kendilerine destek olmalarını istediler.

Editör: Wan Haber