Kent genelinde esnaflar sattıkları ürünleri kaldırımlarda teşhir ederek, kaldırımlar üzerinde usulsüz tezgahlar açarken, kentin birçok noktasında ise duyarsız sürücüler araçlarını gelişigüzel bir şekilde kaldırımlara park ediyor.

Alışkanlık haline gelen kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırımları kullanamazken, defalarca haber yapılarak gündeme getirilmesine rağmen soruna çözüm bulunmaması ise tepkilere neden oluyor.

Vatandaşların kullandığı kaldırımlar tuhafiyeden inşaat malzemelerine, meyve sebzeden çeşitli ürünlere ve araç parkına kadar işgal edilmeye devam ederken, kentin en işlek caddelerinde bile devam eden soruna göz yumulması ise tepki çekiyor.

Birçok esnaf iş yerindeki ürünlerini kaldırım üzerinde sergilerken, duyarsız sürücüler ise araçlarını gelişigüzel bir şekilde kaldırımlara park etmeye devam ediyor. Gelişi güzel parklar ve kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırım yerine caddelerde yürümek zorunda kalırken, Van genelinde kaldırımların büyük bölümü ise araçlar tarafından işgal edilmeye devam ediyor.

Kaldırımlara gelişigüzel bırakılan ve yayaların yolunu kapatan park edilmiş vaziyetteki araçlar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bazı kahvehaneler ve kafeler ise, kaldırımlara masa- sandalye bırakarak, kaldırımları işgal ediyor.

Kaldırımları işgal eden araçlar nedeni ile yayaların can güvenliği tehlikeye girerken, şehir merkezinde yayaların kullanması gereken kaldırımlar araçların işgali altında. Duruma tepki gösteren yayalar, işgal edilen kaldırımlar yüzünden caddelerde yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, defalarca gündeme getirilmesine rağmen, soruna çözüm bulunamamasına anlam veremediklerini vurguladılar.

Kaldırımların büyük bölümü araçlar tarafından işgal edilirken, çok sayıda motosikletli kurye de vatandaşların yürüdüğü kaldırımlarda ilerlemeye devam ediyor.

Yayaların yolunu kapatan park edilmiş vaziyetteki araçlar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, yemek paketi götüren motosikletli kuryeler de çoğu kez kaldırımlarda ilerliyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bölgegazetesi

Editör: Wan Haber