Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Hastane Caddesi'nde yaklaşık olarak 2 hafta önce dökülen asfalt, dün yeniden sökülmeye başladı. Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, zor durumda olduklarını ve çalışmalardan dolayı müşteri kaybettiklerini söylediler. 

‘Ne gerek var” 

Esnaf Mahsun Cavak, önce esnafın sıkıntısının giderilmesi gerektiğini belirterek, “Esnafı mağdur ediyorlar. Hastane aylardır kapalı, buradaki esnaflar çok sıkıntı çekiyor. Eve doğru dürüst ekmek götüremiyoruz. 2 hafta önce asfalt attılar, yine yıktılar yeniden başlayacaklar. Esnafın çok sıkıntısı var. Önce esnafın sıkıntısı giderilmeli. Ne gerek var bu kadar yapıp yıkmaya” dedi.   

‘Kış geldi’ 

Esnaf A. K. ise kış yaklaştığı halde çalışmaların hâlâ devam ettiğini dile getirerek, “Buraya 2 hafta önce asfalt attılar. Daha o asfalt tutmadan söktüler yeniden başladılar çalışmalara. Biz esnaflar bu çalışmalar başladığından beri doğru düzgün çalışamıyoruz. Müşteriler buradan geçmiyor. Biz hizmete karşı değiliz ama aylardır sürüyor bu çalışmalar. Kış geldi ama çalışmalar hâlâ sürüyor” diye konuştu.

Fatma Polatcan / Wanhaber.com

Editör: Wan Haber