Van'da, 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Bayramı’ dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Edremit Kent Ormanı’nda etkinlik düzenlendi. 

Orman İşletme Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi tarafından organize edilen programda 7 bin fidan dikildi. Etkinliğe, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Vali yardımcıları, bazı ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Tarım Müdürü İbrahim Görentaş, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli, AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, İl Müftüsü Ömer Keskin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

‘40 bin ağaç dikildi’ 

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bugün yaklaşık 40 bin ağacın toprakla buluştuğunu söyleyerek, “Bildiğiniz gibi bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı günümüz ve Türkiye’nin her yerinde bugün Tarım Bakanlığının öncülüğünde, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ağaç dikme etkinlikleri düzenlenmekte. İlimizde de bugün 16 lokasyonda yaklaşık 40 bin ağaç toprakla buluşmakta. Ayrıca kamu kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da 100 bin ağaç dağıtımı gerçekleştirilecek. Her ilçemizde bugün ağaç dikimi gerçekleşti. Orman oranı en düşük illerden biriyiz. Orman varlığımız yok denecek kadar az ama son yıllarda ciddi bir ağaç dikimi oldu” dedi.  

‘Orman varlığımızı arttıracağız’ 

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, tüm ilçelerde orman varlığını attıracaklarını dile getirerek, “Bugün Edremit Kent Ormanında Milli Ağaçlandırma Gününü burada yapıyoruz. Geçen yıl da yine burada aynı etkinliği düzenlemiştik. İnşallah gerek Edremit’te gerekse tüm ilçelerde orman varlığımızı arttıracağız. Maalesef geçtiğimiz aylarca orman varlığımızın azalması ve yangınlara şahit olduk. Biz Edremit Belediyesi olarak gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız gerekse Orman Genel Müdürlüğümüzle ortaklaşa yer tahsisinde bir kurumumuz ağaç temini bir kurumumuz ve bu anlamda organizasyonunun da Belediyemiz yapmak üzere Edremit Kent Ormanını inşallah önümüzdeki yıllarda artık orman halini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber