Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarının startını verdi. Van'ın büyükşehir statüsünü almasıyla birlikte köy ve ilçelerde de hizmet sunacak olan Van Büyükşehir Belediyesi, kış boyunca olumsuz bir durumun yaşanmaması için uzun bir süreden beridir çalışmalar yapıyor. Tüm ilçe ve köylerin yol ağını çıkaran ve bunun üzerinde planlamaya giden büyükşehir, kış boyunca tüm ilçe ve köylerde karla mücadele çalışmalarını vardiyalar şeklinde aralıksız sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Karla Mücadele Şefliği oluşturulurken, ayrıca büyükşehir belediyesi bünyesinde 7/24 çalışacak bir kriz merkezi de oluşturuldu. Kriz merkezi ve tüm ilçe şefliklerinin bilgileri kurumlarla paylaşılırken, yapılacak çalışmalarla ilgili de kentte bulanan kurumlara bilgi verildi.


Büyükşehir, karla mücadele çalışmaları için tüm ilçeler ve merkezde 14 şantiye kurarken, bu şantiyelerde 200 personel görevlendirdi. 42 greyder, 24 loder, 10 dozer, 6 rotatif (kar savurucu), 13 bekoloder (kazıcı-yükleyici), 13 akaryakıt servis aracı, 3 TIR, 14 adet 4x4 pikap ve 2 tuzlama aracı ile bu çalışmaları yürütecek olan Van Büyükşehir Belediyesi, bu araçlarla kentte toplamda 6 bin kilometre yol ağında 24 saat boyunca çalışmalarını yürütecek. Çalışmalar sırasında tüm bilgiler kriz merkezine aktarılacak, kriz merkezinden ise bölgelere bu bilgiler ulaştırılacak. Büyükşehir, geçmiş yıllardaki kar çalışmalarından farklı olarak araçları sürekli ring halinde tutacak.


Fen İşleri Daire Başkanı Bekir Kıran, kış süresince Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ederek çalışmalar yapacağını ifade ederek, halkın mağdur olmaması için uzun süreden beridir çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Gerek kent merkezi, gerek köyler, gerekse de ilçelerde tüm ekiplerin tamamlandığını aktaran Kıran, bu ekiplerin olası tüm durumlara müdahale edeceğini söyledi. Kış boyunca yapılacak çalışmalarla ilgili halkın duyarlı olmasını isteyen Kıran, "Halkımızın özellikle yanlış ihbarlarda bulunmamalarını istiyoruz. Bu konuda tüm halkımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Yine özellikle kar yağışı ve fırtınanın olduğu ve taşımalı eğitimin yapıldığı köylerimizde halkımızın dikkatli olmasını rica ediyoruz. Halkımızın da desteği ile sorunsuz bir çalışma yürüteceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.

Editör: Wan Haber