Tuşba ilçesinin son yıllarda hızla göç almasıyla birlikte hem kaçak ve çarpık yapılaşma hem de altyapı eksikliği gibi bazı sorunları da beraberinde getirdi. 1990’lı yılların başında birçok altyapı eksikliği olmasına rağmen gerek çevre illerde ve gerekse köylerde gelen göç ile kurulan Altıntepe Mahallesi Can Sokak’ta her yağmur yağdığında ve ilkbaharda karların erimesiyle meydana gelen su birikintisiyle adete küçük göletler oluşuyordu.

BAŞKAN AKMAN, HAMİLE KADININ SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile harekete geçen belediye ekipleri, bir aylık hummalı çalışma sonucu yaklaşık bin 500 metre drenaj hattı döşeyerek mahalle sakinlerini yıllardır yaşadığı bu sorundan kurtardı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleye Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 15 yıldır devam eden ve kangren haline gelen sorunu çözdüklerini belirtti.

Başkan Akman, sokakta bulunan 20-25 evin bu yaşanan sorundan olumsuz etkilendiğini ve her yağmur yağdığından evlerin bodrumlarının sel sularıyla dolduğunu vurguladı. Seçim çalışması kapsamında mahalleyi ziyaret ettiğinde hamile bir kadın ile arasında yaşanan konuşmayı da anlatan Başkan Akman, “Hiç unutmam, mahalleyi ziyaretimizde hamile olan bir hanımefendi, ‘Başkanım ben hamileyim evimiz yıkılacak diye çok korkuyorum’ dedi. Bizler de bu hanımefendinin şikayetini baz alarak çalışmalara başladık” dedi.

"15 YILIN SORUNUNU BİR AYDA ÇÖZDÜK"

Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda drenaj hattı döşeyerek suyun tahliyesini yaptıklarını da dile getiren Başkan Akman, “Bizler hizmet için geldik. Vatandaşa hizmet için varız. Bu 15 yılın birikimi olan sorunu Allah’a şükürler olsun bir ay içerisinde çözdük. Canla başla çalışarak vatandaşın sorununu yerinde ve zamanında çözen mesai arkadaşlarıma ve ekibime de teşekkür ederim” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber