İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün talimatıyla zabıta ekipleri şehrin birçok noktasında denetimlerine start verdi.

Halkın sağlığının ön planda tutulduğu denetimlerde, gıda sektöründe hizmet veren iş yerlerini denetleyen ekipler, geçtiğimiz günlerde fırıncılar, bugün ise kafe ve yiyecek üzerine faaliyet gösteren iş yerlerini denetledi. İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Sevinç’in de eşlik ettiği denetimlerde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları başta olmak üzere hizmet verilen mutfakların hijyenik olmasına dikkat edilirken, eksik evraklar ve çalışan personelin bone ile maske kullanmaları konularında uyarılarda bulunuldu.

Yapılan denetimler sonrası açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Sevinç, İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün talimatıyla halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmayacaklarını ve bu anlamda denetimlerini sıkılaştırdıklarını belirtti.

Halkın refahı ve huzuru için yapılan bu denetimlerde işletmelerin standartlara uygun ve kaliteli hizmet vermeleri için uğraş verdiklerini ifade eden Sevinç, “Denetimler sırasında sağlıklı ortamda faaliyet yürüten iş yerleriyle karşılaştığımız vakit son derece memnun oluyoruz. Bu gibi iş yerlerimizin ödüllendirilmesi için de bir takım çalışmalarımız oluyor. Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerde olumsuz durumlarla karşılaştığımız vakit, mevzuat gereği iş yerindeki eksik ve noksanlıkların giderilmesi için bir süre tanıyoruz. Verilen süre içerisinde giderilmeyen eksikliklerden dolayı o iş yerinin ruhsatının iptaline kadar gidebiliyor durum. Amacımız hem halkın sağlığını korumak hem de iş yerlerimizin daha kaliteli hizmet vermelerini sağlamaktır. Bundan sonra halkımızın sağlığı için bu tür denetimler aralıksız devam edecektir” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber