Sanat Sokağında bulunan muhtarlar derneğinde açıklama yapan muhtarlar,  “Halk arasında elektrik sayaçlarının direklere çıkarılması ile ilgili muhtarların da imza attığı söyleniliyor, söylenenler tamamen asılsızdır, itibar edilmemeli” denildi.

Merkez muhtarlardan yapılan açıklama şöyle;

 “Yapılan uygulamanın yanlış olduğu ve bu konuda birçok ilgili makama başvurduklarını belirterek,  Ankara’dan gelen VEDAŞ genel Müdürü Osman Akyol, Koordinasyon Ali Aydın, Bölge Müdürü Emrah Okutucu, İl Müdürü İsmail Özdemir ve İlçe Müdürü Sertip Dara’nın da bulunduğu koordinasyon toplantısında kendilerini ziyaret ettik.

Bu yapılan uygulamanın yanlış olduğunu kendilerine beyan ettik. Yüksekova’nın durumunu kendilerine defalarca anlatmamıza rağmen onların bizlere bu uygulamanın sadece Yüksekova’da değil, birçok il ve ilçede de yapıldığını belirttiler.

 Aynı sıkıntıları valimizi ziyaret ederek kendilerine de anlattık. Valimiz, VEDAŞ İl Müdürü İsmail Özdemir ile görüşeceğini söyledi. Bütün bu uğraşımıza rağmen hiç bir sonuç alamadık. Direklere çıkarılan sayaçların hiçbir şekilde biz muhtarlarla alakası yoktur. Halk arasında bu uygulaya bizimde imza attığımız söyleniliyor, ancak biz hiçbir şekilde bu uygulamaya imza atmadık hep halkımızın yanında yer aldık. Söylenenler tamamen asılsızdır, itibar edilmemeli” denildi.

İSTİFA ETMEYE HAZIRIZ”

Açıklamanın devamında, ”Bu uygulamaya imza attığımızı iddia edenler, bununla ilgili bir ispat ya da belge sunsunlar biz merkez muhtarları olarak istifa etmeye de hazırız. Ancak yapılan bu uygulamanın bizimle ilgi alakası yoktur.  Bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlarımız için bürolarımızın kapıları her daim açıktır. Bizlere telefonlarımızdan da ulaşıp konu hakkında bilgi alabilirler.”dedi.(Yüksekovahalkınsesi)

Editör: Wan Haber