Vali Erdoğan Gürbüz Ortaokulunun bahçesinde düzenlenen etkinliğe Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, kurum müdürleri, polisler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Kaymakam Kaşıkçı, bir ülkenin geleceğinin ilk önce oradaki huzur ve asayişten ölçüldüğünü söyledi. İnsanların en önemli ihtiyacının güvenlik olduğunu aktaran Kaşıkçı, “Güvenlik olmadan bir şeyin olma şansı yoktur. Suriye, Irak ve Libya'da, Ortadoğu'ya baktığımız zaman huzur ve asayiş olmadığı zaman insanların durumu, sahip olduğu varlık ne olursa olsun işe yaramaz. İnsanlar asayişin olmadığı yerden her şeyini terk ediyor” dedi. 

Emniyetin bugüne kadar ülkenin farklı noktalarında hem terörle mücadelede hem de güvenlik ve asayişi sağlamada 7/24 hizmet verdiğini belirten Kaşıkçı, “Bu hizmet sadece gündüz görünen bir hizmet değil yolda kalanın, başı derde düşenin, yolunu kaybedenin, yolda kaza geçirenin anında yetiştiği ilk teşkilatımızdandır. Bundan sonrada ülkenin huzuru ve refahı için emniyet teşkilatı 7/24 hizmet vermeye devam edecektir. Emniyet teşkilatı hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmaya devam ediyor” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından 73 öğrenci puzzle yarışması ile yarışırken, 28 öğrenci ise el baskısıyla Türk bayrağını oluşturdu. Burada kompozisyon yarışmasında birinci olana tablet, ikinci olana 100 temel eser, üçüncü olana da okul çantası hediye edildi.(İHA)

Editör: Wan Haber